Administrarea Medicamentelor la Caini

Modul de administrare al medicamentelor este dependent de mai multi factori: consistenţa lor, necesitatea de a acţiona (local sau general), starea generala a câinelui. Tabletele, casetele, bolurile, siropurile şi antibioticele buvabile se vor administra oral. Aceasta manopera poate fi executata şi de către crescător, cu condiţia să fie executată corect.

Tablete când apetitul se păstrează nealterat, tabletele pot fi administrate intr-o bucaţică de carne sau brânză. În cazul în care câinele refuza, tableta va fi introdusă în gura cu mana şi depusa la baza limbii, apoi se inchide gura animalului şi botul se ţine putin ridicat pentru a uşura inghiţirea tabletei.

Pulberile şi granulele se dizolvă în lapte sau supa şi se administreaza ca atare. Pentru aceasta manopera este nevoie de doua persoane, una va ţine câinele, iar cealalta va administra lichidul cu o seringă la comisura buzelor, printre cele doua maxilare. În acest mod, lichidul va fi inghiţit uşor, fără riscul de a fi aspirat în plămâni.

Injectarea, fiind o operaţie mai complicată, necesită o anumită pregatire în domeniu şi este bine să fie executata de personal calificat.

Comanda Ghidul Dresajul Canin indiferent de rasa si Dreseaza-ti Singur Cainele – Click Aici >

DISCLAIMER: Desi incercam sa prezentam tehnici, metode si sfaturi de dresaj canin cat mai corecte, informatiile prezentate pe siteul Dresaj-rade-Caini.ro si in ghidul „Dresaj Canin indiferent de rasa” nu garanteaza obtinerea unor anumite rezultat, acestea variaza de la un caine la altul, de la un dresor la altul.