Ce faci cand ii cresc dintii si roade lucrurile?

Acum încep să-i crească dinţii şi desigur că are nevoie să roadă ceva. Chiar dacă îl găseşti cu cartea ta în dinţi, sau cu antena de la telefonul mobil, te rog sa nu te superi prea tare! E din cauza ca nu are propriile lui jucării pe care sa le roadă . Nu avem cum să-l facem să nu mai roadă nimic in timp ce îi cresc dinţii, chiar şi noi am ros destule lucruri până ne-au ieşit primii dinţi. Corect este să îi găsim nişte jucării de lapte shoppe care să i le dăm în locul lucruşoarelor noastre dragi. Când îl vezi cu papucii tăi între dinţi tot ce ai de făcut este să îi spui frumos „nu, lasă”, în timp ce ţii mâna pe papucul tău şi tragi uşor de el. Repeţi comanda până te ascultă. şi ai pregătită noua lui jucărie pe care i-o dai spui „Ţine”. Când a înţeles şi a făcut ce vroiai, nici o dată nu uita să-i spui „bravo” şi să-l mângâi o dată pe cap. Poţi asocia bravo şi cu alt cuvânt sau expresie care să întărească premiul.

Aceeaşi comanda („Ţine”) o vei repeta de acum încolo ori de câte ori îi dai ceva ce trebuie să ţină (de obicei va fi jucăria lui,dar am văzut cazuri când câinele transporta diverse obiecte de la un membru al familiei la altul sau când domnul câine mergea mândru în faţă cu ziarul în bot, ţinându-l la adăpost de orice atac duşman).

Comanda Ghidul Dresaj Canin Acasă, indiferent de rasă – Click Aici >

DISCLAIMER: Desi incercam sa prezentam tehnici, metode si sfaturi de dresaj canin cat mai corecte, informatiile prezentate pe siteul Dresaj-Rase-Caini.ro si in ghidul „Dresaj canin acasă, indiferent de rasă” nu garanteaza obtinerea unor anumite rezultat, acestea variaza de la un caine la altul, de la un dresor la altul.