Cum să îţi înţelegi câinele – Partea II

 

Partea din dos în aer şi dă din coadă…

Aceasta înseamnă că animalul tău are chef de joacă şi de distracţie, aşa că este timpul să îi aduci jucăria preferată şi să te joci un pic cu câinele.

Coada exact între picioarele din spate…

Această atitudine indică faptul că animalul este speriat de ceva sau de cineva. Dacă se furişează de colo colo ţinând coada aşa ar trebui să încerci să-ţi dai seama ce îl sperie.

Dând din coadă…

Această atitudine este cea pe care toată lume ar crede că o adoptă câinele atunci când este fericit. De fapt dacă dă din coadă poate să aibă o mulţime de stări, de la chef de joacă şi fericire la nerăbdare sau agresiune.

Dacă dă încet din coadă se simte fericit şi este prietenos. Însă dacă ţine coada în sus şi dă din ea rapid, atunci se poate să fie agresiv.

Dacă ţine coada nemişcată şi relaxată atunci este mulţumit.

Părul de pe ceafă ridicat…

Această atitudine înseamnă că animalul tău este sau speriat de ceva sau este gata să se lupte cu oricine sau orice la făcut să îi ridice părul de pe ceafă.

Rostogolindu-se…

Acesta este în mod normal un semn de supunere şi se poate să apară în prezenţa oamenilor sau în compania altor câini sau a altor animale.

Adulmecând…

Această atitudine poate să fie adoptată din mai multe motive. Câinele poate să adulmece pentru că a simţi un miros nou–ceva cu care nu este familiarizat–şi poate să încerce să îşi dea seama ce este. Poate adulmeca pentru a încerca să identifice o persoană sau un alt animal deoarece câinii se folosesc de nas mai degrabă decât de ochi ca să se diferenţieze. Se poate să adulmece pentru a afla mai multe despre o persoană sau un câine nou. Dacă miroase podeaua,gardul sau stâlpul de afară e posibil să fi simţit amprenta unui alt câine care şi-a marcat teritoriul. Dacă miroase duşumeaua din casă şi merge de colo colo sau se învârte în cerc e posibil să trebuiască să fie scos afară,la locul lui de urinat.

Încordat…

Dacă corpul câinelui tău este încordat uşor coborât, acest fapt indică teama. Această atitudine poate fi însoţită şi de o coadă uşor lăsată în jos.

Ghemuindu-se…

Un corp încordat în poziţie ghemuită poate însemna că animalul tău este gata să se repeadă la atac şi această poziţie este cunoscută ca„poziţia de pradă”. Se poate să adopte această poziţie cu orice, de la jucăria lui preferată la o veveriţă sau la un intrus.

Cabrându-se…

Dacă observi că animalul se leagănă în faţă şi în spate, plimbându-se şi legănându-şi coada, înseamnă că se simte fericit. Se poate să fie fericit jucăuş sau pur şi simplu fericit că te-ai întors acasă.

Acestea sunt doar câteva poziţii şi acţiuni pe care câinele tău le poate adopta pentru a arăta modul în care se simte. Dacă te familiarizezi cu aceste acţiuni atunci vei putea identifica starea câinelui i vei putea să interacţionezi cu el mai uşor.

Comanda Ghidul Dresajul Canin indiferent de rasa si Dreseaza-ti Singur Cainele – Click Aici >

DISCLAIMER: Desi incercam sa prezentam tehnici, metode si sfaturi de dresaj canin cat mai corecte, informatiile prezentate pe siteul Dresajul-la-Caini.ro si in ghidul „Secretele Dresajului Canin de Elita” nu garanteaza obtinerea unor anumite rezultat, acestea variaza de la un caine la altul, de la un dresor la altul.