Cum să îţi înţelegi câinele – Partea III

Expresiile faciale şi sunetele

Deşi câinele tău îşi va folosi corpul pentru a transmite stările şi sentimentele, capul, faţa şi sunetele joacă şi ele un rol forte important în metodele de comunicare.
Numai urmărind urechile câinelui şi poţi afla o mulţime despre felul în care se simte. Merită să înveţi cât mai multe despre expresiile faciale şi sunetele câinelui tău şi modul în care îşi foloseşte capul ca să comunice (urechile, nasul, ochii etc). Împreună cu limbajul corpului, expresiile faciale sunt un mod eficient pentru câini de a comunica cu oamenii,cu alţi câini şi cu alte animale.
Familiarizându-te atât cu posturile corpului cât şi cu expresiile faciale ale animalului poţi învăţa cum să recunoşti semnele de pericol – atunci când câinele este agresiv, speriat, stresat, neliniştit, etc. ca şi atunci când este mulţumit, fericit sau nerăbdător.

Comanda Ghidul Dresajul Canin indiferent de rasa si Dreseaza-ti Singur Cainele – Click Aici >

DISCLAIMER: Desi incercam sa prezentam tehnici, metode si sfaturi de dresaj canin cat mai corecte, informatiile prezentate pe siteul Dresaj-rase-Caini.ro si in ghidul „Dresajul Canin indiferent de rasa” nu garanteaza obtinerea unor anumite rezultat, acestea variaza de la un caine la altul, de la un dresor la altul.