Obiceiuri Moştenite la Catei

Chiar daca nu poate vorbi, câinele „ne transmite” permanent mesaje prin comportamentul lui. Noi trebuie doar să ne străduim să le înţelegem, mai ales atunci, când deşi pedepsit, repetă acelaşi lucru. Câteva exemple simple dar elocvente ne vor lămuri pe deplin.

Cu toţii am observat cum se învârteste în cerc de câteva ori sau scormoneşte covorul ori pămâtul inainte de a se culca. Câţi dintre noi nu ne-am certat favoritul văzând ce face, neştiind ca din timpuri imemorabile strămoşii lui faceau acelaşi lucruri pentru a bătători crengile, frunzele, zapada sau pământul, cu intenţia de a avea un culcuş cât mai confortabil. Urmaşilor lor, acest obicei li s-a transmis genetic.

O femela cu pui işi schimbă zilnic cuibul de câteva ori, mai ales când timpul este călduros. Poate nu am înţeles de ce, fiindca noi i-am pregatit un loc comod, comfortabil. Pentru mama însa, confort înseamna un loc unde căţeii sunt în siguranţa de restul lumii şi de orice i-ar deranja. Dacă este un câine de curte, acesta va face gropi unde îşi va purta căţeii în gura. Pămâtul umed va da puilor răcoare şi va reduce inmulţirea puricilor (aceştia preferă căldura).

De cate ori vom muta noi caţeii, de atâtea ori mama ii va duce acolo unde ii va dicta instinctul. Câinele nostru linge pereţii sau mănâncă pământul. Are el gusturi pervertite? Nu, aceste obiceiuri se formeaza atunci când hrana este carenţată în săruri minerale iar câinele nu face altceva decât să suplinească ceea ce îi lipseşte.

Alte obiceiuri sunt foarte interesante, mai ales dacă le observam zilnic şi le acordam un minimum de atenţie.

Comanda Ghidul Dresajul Canin indiferent de rasa si Dreseaza-ti Singur Cainele – Click Aici >

DISCLAIMER: Desi incercam sa prezentam tehnici, metode si sfaturi de dresaj canin cat mai corecte, informatiile prezentate pe siteul Dresaj-rase-caini.ro si in ghidul „Dresajul Canin indiferent de rasa” nu garanteaza obtinerea unor anumite rezultat, acestea variaza de la un caine la altul, de la un dresor la altul.