Stabileşte acum dacă vrei sau nu să –ţi cerşească mâncare când tu mănânci

Ceea ce-ţi voi spune acum nu pare prea important, dar gândeşte-te bine dacă e aşa sau nu. Cum trebuie să decizi dacă pe viitor câinele tău se va prezenta lângă tine cu o privire rugătoare ori de câte ori mănânci ceva. Dacă tu crezi că da, atunci întreabă-te: Ţi-ar place să ai un platou cu şniţele sau cu dulciuri pe masă şi să nu-l mai găseşti, apoi să te grăbeşti la veterinar cu un căţel intoxicat ori cu indigestie?

În urmă cu câţiva ani mergeam prin parc şi mâncam ciocolată. Am fost surprinsă de un terrier airdale care a sărit pe mine cu labele din faţă şi a rămas aşa, privindu-mă, cu nasul fixat în ciocolata mea: „nu-mi dai şi mie?”. Pe mine m-a amuzat dar nu aş fi vrut să fiu stăpânul acelui câine!

De altfel, şi stăpânul lui era foarte jenat şi mi-a spus că nu ştie cum să-l mai dezveţe.

Când e pui, e foarte simplu. Dacă tu mănânci, indiferent cât de frumos se uită la tine, oricât de drăguţ e, nici-o dată nu trebuie să primească ceva de la masa ta. Ignoră-l puri şi simplu. După ce ai terminat, dacă vrei, poţi să-i dai şi lui. Dar nu mai când tu te-ai ridicat de la masă.

Dacă e deja mare, procedeul este acelaşi, dar va învăţa mai greu decât un pui că,dacă până acum mai primea una alta, acum numai are dreptul.

Pentru ca o dată făcută o concesie,ea devine dreptul lui. E în natura lui să înţeleagă aşa,el nu ştie ce este o excepţie, el nu ştie decât este voie sau nu este voie. Cel mai bine este să-l trimiţi la locul lui ca să nu te mai aibă în raza lui vizuală. Va fi mult mai uşor să mănânci liniştit.

Comanda Ghidul Dresajul Canin indiferent de rasa – Click Aici >

DISCLAIMER: Desi incercam sa prezentam tehnici, metode si sfaturi de dresaj canin cat mai corecte, informatiile prezentate pe siteul Dresaj-rase-caini.ro si in ghidul „Dresajul Canin indiferent de rasa” nu garanteaza obtinerea unor anumite rezultat, acestea variaza de la un caine la altul, de la un dresor la altul.